Ο Δημήτρης Μαυροειδής στο Proteas Hoop Lab Camp!

Ο Δημήτρης Μαυροειδής ήταν ο σημερινός καλεσμένος στο Proteas Hoops Lab και εντυπωσίασε τα παιδιά με τις συμβουλές του εξηγώντας τον τρόπο που το μπάσκετ τον βοήθησε να γίνει ο άνθρωπος που είναι σήμερα. 

Ο διεθνής σέντερ μίλησε για τα πρώτα του βήματα στο Περιστέρι και τον χρόνο που διέθεσε για να συνδυάσει το μπάσκετ και τις σπουδές. «Για να πετύχεις κάτι μεγάλο πρέπει να κάνεις αντίστοιχες θυσίες. Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να κατορθώσεις να παίξεις επαγγελματικό μπάσκετ και ταυτόχρονα να σπουδάζεις ιατρική! Τελείωνα το σχολείο και μετά απευθείας στο γήπεδο, δύο ώρες με το εφηβικό, άλλες δύο ώρες με το αντρικό και αμέσως μετά στο σπίτι και ιδιαίτερα μαθήματα ως τα μεσάνυχτα!»

Ο Δημήτρης θυμήθηκε πόσο εντύπωση του έκανε όταν μπήκε στα 16 του για προπόνηση με το αντρικό του Περιστερίου και είδε πάνω στο παρκέ τον Αλφόνσο Φορντ και τον Μπάιρον Ντίκινς. «..είμασταν τυχεροί εκείνα τα χρόνια διότι σούπερ σταρ αυτού του μεγέθους δεν έπαιζαν μόνο στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, αλλά σε όλες τις ομάδες της Α1. Και δεν μαθαίναμε μόνο μπάσκετ πάνω στο παρκέ, αλλά και συμπεριφορές στα αποδυτήρια και ακόμη εκτός γηπέδου, διότι αθλητής δεν είσαι δύο ώρες που παίζεις ή κάνεις προπόνηση, αλλά 24 ώρες το 24ωρο.»

Ακολούθησαν πολλές ερωτήσεις από τους νεαρούς αθλητές και αντίστοιχα ωραίες απαντήσεις:

  • Ο Σούλης Μαρκόπουλος είναι ο προπονητής που ξεχωρίζει γιατί με αυτόν έπαιξε το καλύτερο του μπάσκετ όταν συνεργάστηκαν στο Μαρούσι.
  • Ο Ντιρκ Νοβίτσκι ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που είχε αντιμετωπίσει γιατί έκανε τα πάντα καλά.
  • Ο Τζαμόντ Γκόρντον ήταν ο συμπαίκτης που ξεχωρίζει ανάμεσα σε πολλούς καλούς που είχε στην καριέρα του γιατί είχαν τρομερή επικοινωνία πάνω στο παρκέ.
  • Σαν διοικητικός παράγοντας της ΑΕΚ προσπάθησε να είναι συνδετικός κρίκος ανάμεσα στους αθλητές και τους παράγοντες και είναι κάτι που θα ήθελε να κάνει γενικότερα στο μπάσκετ τώρα που σταμάτησε την ενεργό δράση.
  • Σκέφτηκε να σταματήσει όταν τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο και έμεινε εκτός για ενάμισι χρόνο.
  • Θεωρεί ως μεγαλύτερη επιτυχία του σαν αθλητής ότι βρήκε την δύναμη να επιστρέψει μετά από ένα τόσο σοβαρό τραυματισμό και να παίξει μέχρι και στην εθνική ομάδα.
  • Το ταλέντο μόνο του χωρίς την αντίστοιχη δουλειά δεν πάει πουθενά
  • Κανένα παιδί και για κανένα λόγο δεν πρέπει να βάζει το μπάσκετ πάνω από το σχολείο
  • Οποιος θέλει να παίξει μπάσκετ πρέπει να δουλέψει πάνω από όλα το καλοκαίρι όταν όλοι οι άλλοι είναι στις παραλίες!

 

Ευχαριστούμε πολύ τον Δημήτρη για την επίσκεψη του και για τη χαρά που έδωσε σε όλα τα παιδιά!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ