ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ

Ιστορια

Ο Α.Ε.Ο. (Αθλητικός Εκπολιτιστικός Όμιλος) Πρωτέας Βούλας ιδρύθηκε το 1980 στη Βούλα και σήμερα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα.

ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ

πρωταγωνιστές στο ελληνικό μπάσκετ

Ο Πρωτέας Βούλας έχει επιτύχει να ανελιχθεί σε μία από τις πρωταγωνίστριες ομάδες στην ελληνική μπασκετική πραγματικότητα, έχοντας ζήσει μεγάλες αθλητικές στιγμές.

 Με περισσότερους από 650 ενεργούς αθλητές σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, ο Πρωτέας αποτελεί το πιο πολυπληθές σωματείο της Αττικής.

Η γυναικεία ομάδα του Πρωτέα Βούλας κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 2013, ενώ άλλες δύο φορές πέτυχε τη συμμετοχή της σε Final 4.

Ο Πρωτέας διατηρεί σήμερα ένα από τα καλύτερα φυτώρια νεαρών αθλητριών της χώρας με περισσότερες από 120 αθλήτριες και πολλές διακρίσεις σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Από το 2012 έχει κατακτήσει:

Επιπρόσθετα, το Λύκειο της Βούλας, στελεχωμένο σχεδόν αποκλειστικά με αθλήτριες του Πρωτέα, κατέκτησε μία 2η και μια 3η θέση στα Παγκόσμια Σχολικά Πρωταθλήματα στην Κροατία και στην Κρήτη.

Παράλληλα, η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Πρωτέα Βούλας εξελίχθηκε από τη Β’ Κατηγορία ΕΣΚΑΝΑ στην Β Εθνική, ανεβαίνοντας τρείς κατηγορίες σε τρία μόλις χρόνια.

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

1980

Γεννιέται η ιδέα για τη δημιουργία του αθλητικού συλλόγου Πρωτέα για την άθληση των παιδιών της Βούλας. 

1981

Συστήνεται επισήμως με έγκριση του Πρακτικού ιδρύσεως από το Πρωτοδικείο Αθηνών ο Αθλητικός και Εκπολιτιστικός Όμιλος «Ο Πρωτεύς» Πανοράματος Βούλας με σκοπό «την αθλητική, πνευματική, ψυχαγωγική, φυσιολατρική, εκπολιτιστική και κοινωνική εξύψωση των μελών του…».

Ο Πρωτέας Βούλας καλύπτει το σύνολο του Δήμου Βούλας και μεταφέρει τις δραστηριότητες στο ανοικτό γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου της Βούλας επί της Βασιλέως Παύλου. Υπάγεται στην Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Αττικής.

1986

Δημιουργείται η Γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Πρωτέα Βούλας.

1994

Ο Πρωτέας αποκτά την έδρα του με την κατασκευή του Κλειστού Γηπέδου «Γεώργιος Γεννηματάς» και χωρητικότητα 190 θεατών.

Διοργανώνεται για πρώτη φορά το εσωτερικό τουρνουά μπάσκετ «Αγγέλα Μικεδάκη» για τα παιδιά των ακαδημιών του Πρωτέα Βούλας

1995

Ο Πρωτέας Βούλας εντάσσεται στην Ένωση Σωματείων Καλαθοσφαίρισης Νότιας Αττικής

2013

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος καθώς και τη δεύτερη θέση στην Α1 Εθνική Κατηγορία της περιόδου 2013-14, επιτυχία που σημειώθηκε για πρώτη φορά από ομάδα της Α2 κατηγορίας.

2015

Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις του συλλόγου, με τη σημαντική συμβολή του Δήμου 3Β επί Δημαρχίας Γρηγορίου Κωνσταντέλλου για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους αθλητές μας και τη δημιουργία ιδανικών συνθηκών προπόνησης ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

2016

Η ανδρική ομάδα καλαθοσφαίρισης κατακτά τον τίτλο του Πρωταθλητή Γ’ Εθνικής.

2018

Διοργανώνεται για πρώτη φορά summer camp με μεγάλη επιτυχία.   

2020

Εφαρμόζονται καινοτόμα τεχνολογικά εργαλεία για την ψηφιοποίηση υπηρεσιών επικοινωνίας και λειτουργίας των τμημάτων υποδομών.

2021

Ο Πρωτέας Βούλας διοργανώνει για πρώτη φορά Χριστουγεννιάτικο bazaar με τη συμμετοχή τοπικών επιχειρήσεων της πόλης της Βούλας, για την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της περιοχής.

2022

Ο Πρωτέας Βούλας αποκτά τη δική του μασκότ, τον Πρωτέα που θα δίνει τον παλμό στην κερκίδα στους αγώνες και θα ενθουσιάζει τους μικρούς αθλητές των ακαδημιών.

2023

Δημιουργείται το Dome, ένα επιπλέον κλειστό γήπεδο στο αθλητικό κέντρο του Πρωτέα Βούλας με σύγχρονο εξοπλισμό όπως το Shooting Gun για την ανάπτυξη δεξιοτήτων των αθλητών μας.