JOIN PROTEAS ACADEMY

Οι Ακαδημίες του Πρωτέα είναι από τις πολυπληθέστερες στη χώρα, με έμφαση στην πρότυπη λειτουργία και την ποιότητα της εκπαίδευσης. Προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη αθλητική εμπειρία για τους αθλητές μας και τις οικογένειές τους.
basketball-court

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

skill

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ

strategy

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ

whistle

ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

Ψηφιοποίηση λειτουργίας & επικοινωνίας με αθλητές

Στο Πρωτέα Βούλας, έχουμε επιτύχει την ψηφιοποίηση των διαδικασιών μας μέσω εξειδικευμένης εφαρμογής “myTeam” που λειτουργεί μέσω κινητού τηλεφώνου και υπολογιστή. Αυτή η καινοτόμα εφαρμογή μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε τις συνδρομές, τις παρουσίες και την επικοινωνία με τους γονείς και όχι μόνο. Μέσω της “myTeam”, μπορούμε να εξασφαλίσουμε μια ομαλή και εύκολη διαδικασία επικοινωνίας και διαχείρισης για όλα τα μέλη της ακαδημίας μας.

Στελέχη με πολυετή εμπειρία & εξατομικευμένη αντιμετώπιση

Επιπλέον, έχουμε την υπερηφάνεια να έχουμε στελέχη με πολυετή εμπειρία και εξειδίκευση στον τομέα του αθλητισμού, ειδικότερα στο μπάσκετ. Οι προπονητές του Πρωτέα είναι αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη των νέων αθλητών και την μετάδοση των γνώσεών τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επιπρόσθετα, γίνεται ηλικιακή κατανομή των αθλητών μας, και έχουμε εξειδικευμένους τομεάρχες για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας.

Ψυχολογική και διατροφική φροντίδα αθλητών

Για να διασφαλίσουμε την ολοκληρωμένη ανάπτυξη των αθλητών και να τους παρέχουμε την καλύτερη δυνατή φροντίδα, συνεργαζόμαστε με εξειδικευμένο αθλητικό ψυχολόγου και διατροφολόγο. Οι επαγγελματίες αυτοί είναι υπεύθυνοι για την ψυχολογική και διατροφική καθοδήγηση των παιδιών και των γονέων, προσφέροντας τις απαραίτητες συμβουλές για μια ισορροπημένη και υγιή αθλητική ζωή.

Δίνουμε έμφαση στην ασφάλεια των αθλητών μας

Το σύνολο της προπονητικής ομάδας του Πρωτέα, διαθέτει εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες και την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) με τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, σύμφωνα με τα πρότυπα της Πιστοποιημένης Ελληνικής Εταιρείας Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (ΕΕΕΠΦ). Αυτό εξασφαλίζει ότι διαθέτουμε καταρτισμένο προσωπικό για να αντιδράσουμε άμεσα σε επείγουσες καταστάσεις και να παρέχουμε την απαραίτητη βοήθεια.

Παρέχουμε υγιή πρότυπα στα παιδιά μας

Στον Πρωτέα Βούλας διοργανώνουμε επισκέψεις σπουδαίων προσωπικοτήτων του μπάσκετ στις Ακαδημίες μας, προσφέροντας ιδανικά πρότυπα & έμπνευση για τα παιδιά μας.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Το μπάσκετ αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή αθλητικής ενασχόλησης για το παιδί, για πολλούς λόγους:

 • Βελτιώνει τη φυσική κατάσταση. Αποτελώντας ένα δυναμικά αερόβιο άθλημα, στο μπάσκετ τα παιδιά βρίσκονται σε διαρκή κίνηση, βελτιώνοντας τη φυσική τους κατάσταση και ενισχύοντας το καρδιοαναπνευστικό τους σύστημα. Βοηθά στην αρμονική ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος των παιδιών γυμνάζοντας ισομερώς το σώμα τους, βελτιώνοντας ταυτόχρονα την ταχύτητα, την ισορροπία και την ευλυγισία τους.

 • Ανάπτυξη κοινωνικοποίησης: τα παιδιά αναπτύσσουν τις κοινωνικές τους δεξιότητες, αφού ως ομαδικό παιχνίδι το μπάσκετ τους καλεί να συνεργαστούν με τους παίκτες της ομάδας τους. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμη και τα πιο εσωστρεφή και ντροπαλά παιδιά κινητοποιούνται να εξελιχθούν κοινωνικά και να επικοινωνήσουν αλληλεπιδρώντας με άλλα παιδιά, αναπτύσσοντας την ομαδικότητά τους.

 • Ανάπτυξη σωματικής υγείας: Στο μπάσκετ τα παιδιά υιοθετούν έναν υγειινό και αθλητικό τρόπο ζωής, και τα βοηθά να αναπτύξουν μια υγιή σωματική κατάσταση, αποφεύγοντας πολλά προβλήματα υγείας που συνδέονται με την αθλητική αδράνεια.

 • Ανάπτυξη κριτικής ικανότητας: Στο μπάσκετ οι εναλλαγές είναι πολύ γρήγορες και ο παίκτης οφείλει να λαμβάνει γρήγορες και αποτελεσματικές αποφάσεις. Πολλά κρίνονται μέσα σε δευτερόλεπτα, όπου ο παίκτης οφείλει να Μέσω αυτής της διαδικασίας, τα παιδιά βελτιώνουν την ικανότητά τους στη λήψη αποφάσεων σε μικρό χρόνο, εξασκώντας την κριτική τους ικανότητα και αναπτύσσοντας τη στρατηγική σκέψη, μέσω γρήγορης αντίληψης και αυτοπεποίθησης. Πολλοί προπονητές υποστηρίζουν ότι το μπάσκετ αποτελείται από 60% τεχνική και 40% μυαλό.

 • Ενίσχυση ψυχικής ανθεκτικότητας: Στο μπάσκετ τα παιδιά μαθαίνουν να διαχειρίζονται τόσο τις νίκες όσο και τις ήττες τους. Η μάθηση που προσφέρει η ήττα και η αποτυχία στον αθλητισμό έχει μεγαλύτερη αξία από τη μάθηση που προσφέρει η νίκη. Μέσω αυτής της διαδικασίας, τα παιδιά ενδυναμώνονται και γίνονται πιο ανθεκτικά στη διαχείριση δυσάρεστων καταστάσεων της ζωής τους.

 • Ανάπτυξη αισθήματος του «ανήκειν»: Στο μπάσκετ το παιδί ανήκει σε μια ομάδα. Έχει συμμάχους τους συμπαίκτες του και σημείο αναφοράς την ομάδα του. Ιδιαίτερα στην περίοδο της εφηβείας όταν τα παιδιά βρίσκονται σε μια διαδικασία αναζήτησης, η ομάδα τους θα παραμένει σημείο αναφοράς και σταθερότητας.

 • Ανάπτυξη αυτοπεποίθησης: Παράλληλα, όσο βελτιώνεται η απόδοσή τους στο μπάσκετ, αυξάνεται παράλληλα το αίσθημα της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησης αφού τα παιδιά αισθάνονται έντονη την αξία τους.

 • Ανάπτυξη πειθαρχίας και σεβασμού: Το παιδί μαθαίνει να ακολουθεί τους κανόνες και να πειθαρχεί. Αναπτύσσεται σε ένα κανονιστικό πλαίσιο, με σεβασμό στην ομάδα, τον προπονητή, τον διαιτητή.

Ένα παιδί μπορεί να ξεκινήσει πρόγραμμα εκμάθησης μπάσκετ στον Πρωτέα από 4 ετών, από την περίοδο δηλαδή που βρίσκεται στο προνήπιο.

Στον Πρωτέα Βούλας αγκαλιάζουμε τα παιδιά από την τρυφερή αυτή ηλικία, καθοδηγώντας τα στην εκμάθηση με ψυχοπαιδαγωγικό τρόπο, κάνοντάς τα με αυτόν τον τρόπο να αγαπήσουν το άθλημα.

Βλέποντάς το αρχικά ως παιχνίδι και ευκαιρία κοινωνικοποίησης με συνομήλικα αγόρια και κορίτσια, οι μικροί μπασκετμπολίστες μας ανυπομονούν να βρεθούν στην επόμενη προπόνηση, γιατί πραγματικά περνούν πολύ ευχάριστα.

Ο Πρωτέας Βούλας αποτελεί το καλύτερο σωματείο μπάσκετ στα νότια προάστια, προσφέροντας μια εξαιρετική εμπειρία στους αθλητές όλων των ηλικιών.

 • Διαθέτει μεγάλη παράδοση στον αθλητισμό της καλαθοσφαίρισης, έχοντας καλλιεργήσει γενιές αθλητών που εξελίχθηκαν σε υψηλό επίπεδο.

 • Έχει μια εξαιρετική ομάδα προπονητών, οι οποίοι προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να μάθουν τις βασικές αρχές του μπάσκετ, να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους και να αναπτύξουν το πάθος τους για τον ομαδικό αθλητισμό.

Οι αθλητικές ακαδημίες του Πρωτέα Βούλας αποτελούν την καλύτερη επιλογή για τα παιδιά που θέλουν να ξεκινήσουν την πορεία τους στο μπάσκετ.

 • Γιατί θα βρουν ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον, όπου θα μάθουν και θα παίξουν μπάσκετ αναπτύσσοντας παράλληλα φιλίες και αναπτύσσοντας την κοινωνικότητά τους.

 • Γιατί οι εξειδικευμένοι προπονητές του Πρωτέα Βούλας έχουν εξατομικευμένη προσέγγιση όπου χρειάζεται, άρα τα παιδιά αισθάνονται άνετα να αναπτυχθούν αθλητικά με τη δική τους δυνατότητα.

 • Γιατί τους δίνονται στον Πρωτέα ευκαιρίες για την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησής τους, της ομαδικότητάς τους και της προσωπικής τους έκφρασης μέσα από την ομαδική συνεργασία και την ενθάρρυνση της προσπάθειας.
 • Γιατί το παιδί τους θα αγαπήσει το μπάσκετ και θα θέλει να ασχοληθεί ενεργά με αυτό, αφού οι προπονητές του θα ενθαρρύνουν το πάθος του για ομαδικό αθλητισμό.

 • Γιατί οι άνθρωποι του Πρωτέα Βούλας, τόσο στην προπονητική ομάδα όσο και στη Διοικητική έχουν μεγάλη εμπειρία στον αθλητισμό και αγαπούν αυτό που κάνουν.

 • Γιατί το περιβάλλον στην ακαδημία μπάσκετ του Πρωτέα είναι ασφαλές και φιλικό για τα παιδιά με έμφαση στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και της ομαδικότητας.

 • Γιατί διαθέτει κλειστά γήπεδα μπάσκετ, ανοιχτά παιδικών διαστάσεων, αίθουσα γυμναστικής και αλλά και το μοναδικό Dr. Dish All Star Shooting Gun.

 • Γιατί πιστεύουμε το motto του Πρωτέα «Μια ομάδα, μία οικογένεια!».

Οι προπονητές του Πρωτέα επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια για κάθε ηλικιακή κατηγορία, και διαθέτουν:

 • βαθιά εμπειρία και επαγγελματισμό, που τα εφαρμόζουν με σεβασμό και κατανόηση στις αναπτυξιακές ανάγκες κάθε ηλικίας
 • τεχνική κατάρτιση, και τις απαραίτητες γνώσεις φυσιολογίας για το σωστό πρόγραμμα άσκησης και τη σωστή σωματική ανάπτυξη του παιδιού
 • ατομική προσέγγιση και προσαρμογή των προπονήσεων στις ανάγκες του κάθε αθλητή
 • ανάπτυξη των τεχνικών δεξιοτήτων και των φυσικών ικανοτήτων των παιδιών
 • εξειδίκευση για την προώθηση της αθλητικής αυτοπεποίθησης και της ομαδικότητας μέσα από την ομαδική συνεργασία και την ενθάρρυνση της προσπάθειας.
 • γνώση του πώς θα κάνουν το παιδί να αγαπήσει τον αθλητισμό
 • ικανότητα να στηρίζουν το παιδί να αναπτύξει σωματικά, πνευματικά, συναισθηματικά και κοινωνικά τους χαρίσματα.

Προτεραιότητα των προπονητών του Πρωτέα είναι να καλλιεργήσουν μια ισορροπημένη προσωπικότητα, όπου το παιδί αναπτύσσει την αυτοπειθαρχία και την αυτοπεποίθησή του, μαθαίνει να διαχειρίζεται την αποτυχία και την ήττα και να δουλεύει σκληρά για μια νίκη που δικαιωματικά του αξίζει. Μαθαίνει να διαχειρίζεται την ήττα και να περιμένει την επόμενη ευκαιρία για να αγωνιστεί, ενώ παράλληλα αναπτύσσει την ομαδικότητα.