Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς στο Proteas Hoop Lab Camp!

Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς , ένας από τους κορυφαίους Ελληνες φόργουορντ, ήταν καλεσμένος στο Proteas Hoop Lab και για περισσότερο από μια ώρα μίλησε στους νεαρούς αθλητές για θέματα νοοτροπίας και συμπεριφοράς, αλλά και για τον τρόπο που θα πρέπει να προπονούνται ώστε να φτάσουν στο σημείο να είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

Ο Βλάντο είναι σήμερα ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Α1 στο να μπορούν να παίζουν τόσο με πρόσωπο, όσο και με πλάτη στο καλάθι και αυτή του την ικανότητα δεν την απέκτησε με κάποιο μαγικό τρόπο : «Όπως και εσείς έχετε επιλέξει να περάσετε ένα μεγάλο μέρος του καλοκαιριού σας στο γήπεδο κάνοντας προπόνηση, έτσι και εγώ δεν σταματάω ποτέ να προσπαθώ να βελτιώσω το παιχνίδι μου και να προσθέτω στοιχεία που θα με κάνουν πιο αποτελεσματικό» είπε χαρακτηριστικά.

Το μεγαλύτερο προσόν που πρέπει να έχει ένας νέος παίκτης σύμφωνα με τον Γιάνκοβιτς δεν είναι ούτε το σουτ, ούτε τη ντρίπλα, ούτε καν η πάσα αλλά … η πείνα! «Αυτή είναι η κινητήρια δύναμη για να πετύχεις. Πρέπει να το θέλεις πολύ και να δουλεύεις ασταμάτητα. Στις ημέρες μας βλέπω λίγα παιδιά σε όλη την Ελλάδα να είναι πραγματικά πεινασμένα, να θέλουν να κάνουν τις θυσίες που απαιτούνται για να φτάσουν ψηλά. ‘Οποιος έχει αυτό το στοιχείο είναι ένα βήμα μπροστά από όλους τους άλλους…»

Ο Βλάντο απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του έκαναν τα παιδιά και ανάμεσα σε άλλα είπε χαρακτηριστικά:

• Όταν ήμουν νέος έκανα λάθη που με πήγαν πίσω. Το πιο δύσκολο πράγμα για εμένα ήταν να τα παραδεχτώ και να βρω την δύναμη να ξεκινήσω από την αρχή.
• Η μητέρα μου με βοήθησε να βρω τον δρόμο μου σε δύσκολες στιγμές όταν έκανα τα πρώτα μου βήματα. Όταν έμαθα να την ακούω όλα έγιναν πιο σωστά στην καριέρα μου.
• Να έχετε γύρω σας ανθρώπους που θα σας λένε όχι ότι θέλετε να ακούσετε, αλλά την αλήθεια.
• Σχεδόν πάντα το πιο δύσκολο είναι το σωστό όταν έχετε να κάνετε επιλογές.
• Ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης που είχα ποτέ.
• Το καλοκαίρι είναι το μόνο διάστημα της σεζόν όπου ο παίκτης έχει χρόνο να δουλέψει ατομικά γι’ αυτό και πιστεύει πως μόνο τότε οι νέοι μπορούν να αλλάξουν επίπεδο.
• Το ταλέντο είναι απαραίτητο αλλά δεν αρκεί για να φτάσεις ψηλά. Συνήθως επιβιώνουν όσοι δουλεύουν περισσότερο ακόμη και αν είναι χειρότεροι παίκτες από κάποιους άλλους.
• Το σουτ είναι θέμα προπόνησης, αλλά στην σωστή ένταση. Η επανάληψη από μόνη της δεν κάνει διαφορά.
• Επαιξa πολύ μικρός στην πρώτη ομάδα του Πανιωνίου και πολλές φορές η γρήγορη επιτυχία δεν είναι εύκολο να την διαχειριστεί ένα νέο παιδί. Τα μικρά αλλά σταθερά βήματα προς τα εμπρός είναι πιο ασφαλής δρόμος για την επιτυχία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ