Ο ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟ ΕΛΕΝΑ ΚΟΥΒΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ

Από την Έλενα Κούβδου

«Το κομμάτι της διατροφής στην καθημερινότητα ενός παιδιού αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες τόσο για την ομαλή ανάπτυξή του, όσο και για την απόδοσή του στις απαιτήσεις μιας κουραστικής καθημερινότητας.

Ως πρώην αθλήτρια, γνωρίζω ότι η διατροφή αποτελεί ένα επιπλέον όπλο στην φαρέτρα ενός αθλητή και ως Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και ότι η γνώση είναι η καλύτερη μέθοδος για να μπορέσουμε ουσιαστικά να στηρίξουμε τα παιδιά μας.

Η συνεργασία μου με το Πρωτέα Βούλας έχει ως στόχο να καλλιεργήσει μια ολοκληρωμένη αθλητική
 κουλτούρα, όπως ταιριάζει στους αθλητές ενός ιστορικού Αθλητικού Σωματείου όπως ο Πρωτέας.»

Ποια είναι η Έλενα Κούβδου;

Η Έλενα Κούβδου είναι διαιτολόγος – διατροφολόγος, πτυχιούχος του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών και διατηρεί το ιδιωτικό της γραφείο ΚΟΥΒΔΟΥ ΕΛΕΝΗ – DIETPROJECT στη Βούλα.

Διαθέτει ιδιαίτερη εμπειρία στην αθλητική διατροφή αποτελώντας συνεργάτη της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και έχοντας τη διατροφική υποστήριξη των εθνικών ομάδων Ανδρών – Γυναικών του αθλήματος της υδατοσφαίρισης. 

Η ίδια, ως αθλήτρια και μέλος της εθνικής ομάδας υδατοσφαίρισης έως το 2018, κατέχει πληθώρα διεθνών διακρίσεων, με κορυφαία διάκριση την 1η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2011. 

Διαθέτει εξειδίκευση στις διατροφικές διαταραχές με πιστοποίηση Master Practitioners on Eating Disorders & Obesity από το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (National Center of Eating Disorders – NCFED) και το British Psychology Society – BPS. 

Στα πλαίσια της πτυχιακής της διατριβής, ασχολήθηκε με τους δείκτες παχυσαρκίας και γενετικής προδιάθεσης έφηβων αθλητών υδατοσφαίρισης. Η πρακτική της άσκηση πραγματοποιήθηκε στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά». 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ