Ο Κώστας Τσαρτσαρής στο Proteas Hoob Lab Camp!

Ο Κώστας Τσαρτσαρής, υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της Ομοσπονδίας και ταυτόχρονα ένας θρύλος του Ελληνικού μπάσκετ, επισκέφθηκε το Proteas Hoob Lab Camp στην αρχή της εβδομάδας και έδωσε μεγάλη χαρά σε όλα τα παιδιά, πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή ομιλία.

Ο Κώστας αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους σύγχρονους αθλητές στη θέση του Power Forward και είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς η σκληρή δουλειά επιβραβεύεται, καθώς ξεκίνησε από τη Βέροια στον Φίλιππο Βέροιας και έφτασε να κατακτήσει 3 Ευρωλίγκες και 18 τίτλους στην Ελλάδα με τον Παναθηναϊκό και να πάρει χρυσό Ευρωπαϊκό και ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο με την Εθνική Ελλάδος.

Στην καριέρα του συνεργάστηκε με σπουδαίους προπονητές όπως ο Zeljko Obradovic και ο Αργύρης Πεδουλάκης τους οποίους και σέβεται απόλυτα, όμως όπως δήλωσε ο ίδιος, ο προπονητής που είχε στον Φίλιππο Βέροιας, ο αείμνηστος Αδάμος Μητρέγκας, ήταν αυτός που του έμαθε σωστά τα βασικά του μπάσκετ και αισθάνεται ότι του χρωστάει σε μεγάλο βαθμό την εξέλιξή του.

Ο Κώστας τόνισε πως θεωρεί ότι το πιο σημαντικό για το Ελληνικό μπάσκετ είναι να κρατήσει τα στοιχεία που το έφεραν ψηλά – την αυταπάρνηση, το σκεπτόμενο μπάσκετ και την ταχύτητα με την οποία σουτάρουμε όταν είμαστε ελεύθεροι, ενώ παράλληλα πρέπει να γίνουμε πιο επιθετικοί ώστε να προσαρμοστούμε στο μπάσκετ του καιρού μας.

Εξήγησε πως λειτουργεί το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Ομοσπονδίας, ενώ σημείωσε πως οι πόρτες της Εθνικής ομάδας είναι ανοιχτές για όλους.

Στο τέλος υπέγραψε αυτόγραφα και έβγαλε φωτογραφίες με τους μικρούς αθλητές. Ευχαριστούμε πολύ τον Κώστα για την επίσκεψη του και για τη χαρά που έδωσε σε όλα τα παιδιά!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ