Δημήτρης Πασπαλάς στο Proteas Hoops Lab Camp «Δουλέψτε σκληρά αλλά ταυτόχρονα έξυπνα»

Ο Δημήτρης Πασπαλάς, Strength and Conditioning coach του πρωταθλητή Ευρώπης Παναθηναϊκού, επισκέφθηκε το Proteas Hoops Lab στο κλείσιμο της Β’ Περιόδου.

Ο Δημήτρης είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους γυμναστές της νέας γενιάς με εξειδικευμένες σπουδές, γνώσεις αλλά και εμπειρία από υψηλό πρωταθλητισμό. Ξεκινώντας από τη Νίκαια, έχει δουλέψει σε όλες τις κατηγορίες (Β’ Εθνική, Α2, Α1) ενώ έχει υπάρξει στο παρελθόν μέλος του τεχνικού σταφ της Κύμης, του Λαυριού αλλά και των Qingdao Eagles στην Κίνα.

Έδωσε μια πολύ εντυπωσιακή ομιλία, προσφέροντας αρκετές χρήσιμες συμβουλές στα παιδιά. Ανέλυσε πώς είναι να προπονεί τους σούπερ σταρ της ομάδας όπως τον Kendrick Nunn και τον Κώστα Σλούκα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ο Nunn δουλεύει ακόμα και στις 3:30 το πρωί ώστε να μπορέσει να βγάλει ακόμα μια προπόνηση μέσα στη μέρα, ενώ δεν θεωρεί τον εαυτό του ταλαντούχο αλλά προϊόν της σκληρής δουλειάςΟ Δημήτρης τόνισε πως πρέπει ο κάθε αθλητής να έχει ατομικό, ξεχωριστό πρόγραμμα και το οποίο πρέπει να βγαίνει από εξειδικευμένους ειδικούς.

Εξήγησε πως η ομάδα του Παναθηναϊκού είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιας δουλειάς, καθώς άλλου είδους προπόνηση χρειάζεται για παράδειγμα ο Lessort και άλλου είδους ο Balcerowski, παρότι αγωνίζονται στην ίδια θέση. Οι αθλητές που παίζουν περισσότερο πρέπει να μένουν στο γυμναστήριο περισσότερο γιατί πρέπει το σώμα τους να δουλέψει περισσότερο για να ανταποκρίνεται.

«Δουλέψτε σκληρά αλλά ταυτόχρονα “to the point” και έξυπνα. Πρέπει να σκέφτεστε σαν αθλητές υψηλού επιπέδου — το σημαντικότερο απ’ όλα είναι να υπάρχει ρουτίνα που να τη σέβεστε απόλυτα, βρέξει χιονίσει», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ευχαριστούμε πολύ τον Δημήτρη για την επίσκεψή του και για τη χαρά που έδωσε σε όλα τα παιδιά!ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ