Η Α1 Γυναικών την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η ομάδα μπάσκετ Α1 Γυναικών του Πρωτέα Βούλας έστειλε ένα μήνυμα προς τις γυναίκες με στόχο να αφυπνήσει, να ενδυναμώσει και να κινητοποιήσει τις γυναίκες που βρίσκονται σε κακοποιητικό περιβάλλον, να ζητήσουν βοήθεια.

Εντός γηπέδου υπάρχουν όρια και κανόνες, και τα πράγματα επιβλέπονται από τον διαιτητή. Έξω στη ζωή, δεν υπάρχει διαιτητής και τα όρια θα πρέπει να τα βάζουμε εμείς, οι γυναίκες.

Εάν μια γυναίκα βρίσκεται σε κακοποιητικό περιβάλλον, μπορεί και πρέπει να ζητήσει βοήθεια και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση W.I.N. HELLAS*- Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών βρίσκεται δίπλα στις γυναίκες που θέλουν να σπάσουν τα δεσμά της βίας.

Την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών καθιέρωσε το 1999 ο Ο.Η.Ε., για να αναδείξει το μείζον πρόβλημα της έμφυλης βίας που τα τελευταία χρόνια έχει φτάσει στα επίπεδα πανδημίας.

Η ενέργεια ευαισθητοποίησης και αφύπνισης της ομάδας Α1 Γυναικών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας του Πρωτέα Βούλας με τίτλο “Hoops4Good”.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ