ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Στις 5 Ιουνίου 2023, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος καλέσαμε την οικογένεια του Πρωτέα Βούλας να συμμετέχει μαζί μας να κάνουμε τον κόσμο γύρω μας καλύτερο, υιοθετώντας συγκεκριμένες συνήθειες για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Γιατί στον Πρωτέα, στόχος μας είναι εκτός από το να δημιουργήσουμε σπουδαίους αθλητές, να καλλιεργήσουμε υπεύθυνους πολίτες, οι οποίοι θα έχουν θετικό αντίκτυπο στον κόσμο γύρω μας.

Μπορούμε κι εμείς να φροντίσουμε το περιβάλλον με την καθημερινότητά μας. Όπως και στο μπάσκετ καλούμαστε να υιοθετούμε συνήθειες και πρακτικές που θα μας βοηθήσουν να εξελιχθούμε αθλητικά, έτσι και στην καθημερινότητά μας οφείλουμε να υιοθετήσουμε συνήθειες που θα βοηθήσουν να μειώσουμε το αρνητικό μας αντίκτυπο στο περιβάλλον.

 

Μπορούμε στην καθημερινότητά μας να: 

Ανακυκλώνουμε: Κάνουμε διαχωρισμό απορριμμάτων από ανακυκλώσιμα και βιοδιασπώμενα υλικά. Ανακυκλώνουμε χαρτί, πλαστικό, γυαλί και αλουμίνιο και τα τοποθετούμε, αφού τα ξεπλύνουμε στους μπλε κάδους. Ο Δήμος Βάρης Βούρας Βουλιαγμένης έχει τοποθετήσει σε αρκετά σημεία του Δήμου τους καφέ κάδους για βιοδιασπώμενα υλικά, οπότε τίποτε δεν πάει χαμένο από την κουζίνα. Ο σωστός διαχωρισμός των απορριμμάτων διασφαλίζει την επαναχρησιμοποίηση πολύτιμων πόρων και μειώνει τα απόβλητα υγειονομικής ταφής.

Επαναχρησιμοποιούμε: Η επαναχρησιμοποίηση έχει μεγάλη δύναμη και βοηθάει στη  μείωση των απορριμμάτων! Επιλέξτε επαναχρησιμοποιούμενα μπουκάλια νερού, τσάντες για ψώνια, δοχεία, επαναχρησιμοποιούμενα καλαμάκια. Ζητήστε τον καφέ σας στο δικό σας επαναχρησιμοποιούμενο κύπελλο. Ελαχιστοποιώντας τα είδη μιας χρήσης, μειώνουμε τα απόβλητα και εξοικονομούμε πόρους.

Εξοικονομούμε ενέργεια: Κλείνουμε τα φώτα, τις συσκευές και τα ηλεκτρονικά όταν δεν τα χρησιμοποιούμε. Αλλάζουμε σε ενεργειακά αποδοτικούς λαμπτήρες και προτιμούμε να χρησιμοποιούμε φυσικό φως κατά τη διάρκεια της ημέρας. Οι μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά!

Μειώνουμε την κατανάλωση νερού: Προσέχουμε τη χρήση του νερού. Κάνουμε σύντομο ντους, διορθώνουμε βρύσες με διαρροή και ποτίζουμε φυτά νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ για να ελαχιστοποιήσουμε την εξάτμιση νερού. Κάθε σταγόνα μετράει!

Μειώνουμε τη χρήση του αυτοκινήτου: Επιλέγουμε φιλικές προς το περιβάλλον επιλογές μεταφοράς όποτε μπορούμε, μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

Μειώνουμε τα απόβλητα: Στοχεύουμε στην προσεκτική κατανάλωση, αποφεύγοντας την υπερβολική συσκευασία και επιλέγοντας προϊόντα με ελάχιστη συσκευασία.

Διαδίδουμε το μήνυμα: Ευαισθητοποιούμε τους γύρω μας για περιβαλλοντικά ζητήματα και τους εμπνέουμε με το παράδειγμά μας να λάβουν δράση. Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά! Μαζί, ας αγκαλιάσουμε αυτές τις συνήθειες και ας δημιουργήσουμε θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον μας.

Η εκπαιδευτική επικοινωνία από τον Πρωτέα πραγματοποιήθηκε συνολικά σε όλα τα κανάλια επικοινωνίας του, που περιλάμβαναν: Newsletter προς τα μέλη του, επικοινωνία μέσω Instagram, Facebook και My Team

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ