Κανονισμοί - Διαγωνισμοί

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα της Ε.Ο.Κ. Δηλαδή τέσσερα 10λεπτα καθαρού χρόνου. Όλα τα παιδιά υποχρεωτικά θα παίξουν ένα ολόκληρο 10λεπτο. Αλλαγές δεν επιτρέπονται καθόλου στα δύο πρώτα 10λεπτα. Στο τρίτο και τέταρτο 10λεπτο επιτρέπεται αλλαγή μόνο σε αθλητή που έχει ήδη παίξει ένα ολόκληρο 10λεπτο. Κάθε προπονητής θα έχει στη διάθεσή του 1 τάιμ άουτ διάρκειας 50 δευτερολέπτων ανά περίοδο. Η ανάπαυλα ανάμεσα σε δύο περιόδους θα είναι διάρκειας 1 λεπτού.

Τους αγώνες θα διαιτητεύσουν οι προπονητές καθώς και αθλητές της ανδρικής και της γυναικείας ομάδας του Πρωτέα. Οι κανονισμοί θα εφαρμόζονται σύμφωνα με την ηλικία και το επίπεδο των παιδιών. Ο κανονισμός των 3 δευτερολέπτων δεν θα εφαρμοστεί σε καμία Κατηγορία. Ατομικά φάουλ θα μετρούνται μόνο στην Κατηγορία Α’ Αγοριών.Επιτρέπεται η πίεση σε όλο το γήπεδο.

Σε περίπτωση ισοπαλίας κατά την κανονική διάρκεια του αγώνα θα δίνεται 2λεπτη παράταση.

Η κατάταξη των ομάδων σε κάθε κατηγορία θα γίνεται με βάση τους βαθμούς (2 βαθμοί για νίκη, 1 για ήττα) και σε περίπτωση ισοβαθμίας θα μετράνε τα αποτελέσματα των αγώνων μεταξύ των ομάδων που ισοβαθμούν.

Στις κατηγορίες με 5 ομάδες (Αγόρια Α’, Αγόρια Β’, Αγόρια Δ’ ) θα γίνει ένας γύρος με σύστημα «ένας εναντίον όλων» σε 5 αγωνιστικές. Την 6η αγωνιστική θα γίνει ο προημιτελικός μεταξύ 4ου και 5ου. Την 7η αγωνιστική θα γίνουν οι ημιτελικοί (ο 1ος με τον νικητή 4ου-5ου και ο 2ος με τον 3ο) και την 8η ο τελικός. Δεν θα γίνει μικρός τελικός και οι ηττημένοι των δύο ημιτελικών θα καταταχτούν και οι δύο τρίτοι.

Στην κατηγορία με 3 ομάδες (Κορίτσια Α’ και Β’) θα παίξει η κάθε ομάδα δύο φορές με την κάθε άλλη. Την 7η αγωνιστική θα παίξουν ημιτελικό η 2η με την 3η και την 8η αγωνιστική θα γίνει ο τελικός μεταξύ του νικητή του ημιτελικού και του 1ου.

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Σε κάθε κατηγορία θα βραβευτούν:

  • Πρώτος(η) σκόρερ
  • Πρώτος(η) ριμπάουντερ
  • Πολυτιμότερος(η) του τελικού.

Στις κατηγορίες Αγοριών Α’, Αγοριών Β’, Αγοριών Γ’ και Κοριτσιών Α’ θα βραβευτούν επίσης:

  • Καλύτερος(η) πρωτοεμφανιζόμενος(η).
  • Καλύτερος(η) αμυντικός.

Στις κατηγορίες όπου οι ομάδες δεν θα παίξουν ίσο αριθμό αγώνων η ανάδειξη του πρώτου σκόρερ και του πρώτου ρημπάουντερ θα γίνει με αναγωγή σε μέσο όρο ανά παιχνίδι που έπαιξε η ομάδα του.

Στα Juniorάκια δεν θα υπάρχουν ατομικές και ομαδικές βραβεύσεις και όλα θα πάρουν χρυσό μετάλλιο.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Διαγωνισμοί ανά κατηγορία θα γίνουν σε:

  • Ελεύθερες βολές (Αγόρια Δ’, Αγόρια Γ’, Αγόρια Β’, Κορίτσια Β’, Κορίτσια Α’)
  • Νοκ άουτ σουτ (Αγόρια Δ’, Αγόρια Γ’, Αγόρια Β’, Αγόρια Α’, Κορίτσια Β’, Κορίτσια Α’)
  • Τρίποντα (Αγόρια Α’)

 

Τα Juniorάκια θα κάνουν δικούς τους ειδικούς διαγωνισμούς και παιχνίδια.

Κάθε αθλητής και αθλήτρια μπορεί να λάβει μέρος μόνο σε ένα από τους διαγωνισμούς που διεξάγονται στη κατηγορία του.

club-proteas

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Λυκούργου 17, Βούλα, 16673

Τηλ: 2108953823

Fax: 2108953823

Email:

  

Ακολουθείστε μας στα Social Media